Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ο κίνδυνος ελοχεύει για τον έλληνα φαντάρο

the infantry is in danger

1 σχόλιο:

  1. Η Φυλή των Ελλήνων Στρατιωτικών


    Όσοι διαβάσετε αυτό το κείμενο θέλω να ξέρετε τα κίνητρα που με οδήγησαν στην σύνταξή του δεν ήταν ούτε η εμπάθεια για το στρατό και τους στρατιωτικούς ούτε το γεγονός ότι έπηξα στο στρατό (ίσα-ίσα την έβγαλα στη λούφα). Θεωρώ ότι η στρατιωτική θητεία είναι ένας θεσμός που μπορεί να οφελείσει την χώρα και το έθνος (άσχετα αν σήμερα ζημιώνει και τα δύο). Το κίνητρο μου είναι η απέχθεια που έχω για την υποκρισία και την γελοιότητα.
    Αυτό που θα κρατήσω από τους πρώτους έξη μήνες της θητείας μου (υπηρέτησα τους πρώτους έξη μήνες σε μονάδες της Θράκης) είναι τα κυρήγματα περί πειθαρχίας και υπακοής από τους αξιωματικούς (κυρίως στο ΚΕΝ). Προσπαθούσαν να μας πείσουν να μην υπακούμε στους στρατιωτικούς νόμους και στους νόμους του κράτους εν γένει για τον φόβο της επιβολής ποινών αλλά από αγάπη προς το έθνος και τη χώρα καθώς και ότι η πειθαρχία είναι καλό να πηγάζει από μέσα μας γιατί είναι κάτι που θα ωφελούσε και εμάς σαν άτομα αλλά και την πατρίδα.
    Το δεύτερο εξάμηνο της θητείας μου υπηρέτησα σε μονάδα ΚΑΑΥ (κατά κάποιους είχα μεγάλο βύσμα) , εκεί έζησα στιγμές απείρου κάλους. Είδα τους ανθρώπους που η πατρίδα τους όρισε να μάθουν στους Έλληνες τη υπακοή και την πειθαρχία με τα λόγια τους αλλά κυρίως με το παράδειγμά τους , να συμπεριφέροντε (μακριά από τις μονάδες τους) σαν παραθεριστές , με τον πλέον απείθαρχο και άναρχο τρόπο.
    Τα ΚΑΑΥ για όποιους και όποιες δεν ξέρουν είναι μονάδες στις οποίες παραθερίζουν οι στρατιωτικοί με τις οικογένειες τους. Οι παραθεριστές των ΚΑΑΥ είχαν το δικαίωμα να φέρουν μαζί τους μόνο συγγενείς πρώτου βαθμού , μόνο που αυτοί προσπαθούσαν με χίλιες δυο μαϊμουνιές να μπάσουν μέσα “θείες”, “θείους” ξαδέλφες και ξαδέρφους 3ου και 4ου βαθμού, παππούδες , γιαγιάδες , προπαππούδες και προγιαγιάδες , κουμπάρους και κουμπάρες και ό, τι μπορείτε να φανταστείτε προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους σκοπούς παραβιάζοντας τους κανονισμούς της μονάδας. Φτάσανε στο σημείο να δωροδοκούν και να επιδεικνύουν μη έγκυρες άδειες εισόδου στους σκοπούς , για να τους αφήνουν να βάζουν όποιον θέλουν μέσα (!).
    Ορισμένοι πάλι αρνούνταν να υποστούν ελέγχους ταυτότητας από τους στρατιώτες η κατέβαζαν τα μούτρα τους μέχρι το πάτωμα όταν τους ζητούσαν άδειες εισόδου από αλαζονεία. Σου λέει “Tόσα χρόνια αξιωματικός ήμουνα χάρη μου χρωστάει η πατρίδα , να δεχθώ έλεγχο από έναν φαντάρο απαράδεκτό” , λες και πολέμησαν ποτέ τα καραβανόσκυλα. Αν προσθέσουμε μέσα σε αυτούς και τους αξιωματικούς που προσπαθούν να τα οικονομήσουν από τα ΚΨΜ και συνεπώς προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οικονομικά τα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους , τότε καταλαβαίνετε την κατάντια τους.
    Αυτά ισχύουν σήμερα για την πλειονότητα των Ελλήνων αξιωματικών ( ευτυχώς υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις) .Αυτοί κάνουν τα παιδιά να νιώθουν απέχθεια για το στρατό και την πατρίδα γιατί είναι υποκριτές και παρτάκιδες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να αλλάξουν τα πράγματα να μπουν μέσα στο στρατό άνθρωποι με ήθος που θα επαναφέρουν το “ εἶς οἰωνός ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης” αντί του “εἶς οἰωνός ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάρτης” που ισχύει σήμερα.


    Σαρδόνιος Πρέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή